Korjaukset ja muutostyöt

Valaisinkorjaamo Pannuhuoneella Tampereella teemme mm. valaisimien
sähköistyksiä, suojamaadoituksia, mekaanisia korjauksia,
valaisimien varsien lyhennyksiä, pidennyksiä, öljylamppujen ja muiden lyhtyjen sähköistyksiä sekä valolähteiden muutoksia.

Tuo valaisimesi kuntoarvioon!

Valaisimien valmistusta

Suunnittelemme sekä valmistamme valaisimia vaikka lahjaksi, kotiin, yrityksiin, ravintoloihin, pubeihin, toimistoihin, asiakastiloihin ym.
Kerro mitä haluat, niin suunnitellaan yhdessä!

Kuvagalleriassa lisää kuvia!

Sisälle vai ulos?

Näin monta

Käyntejä kotisivuilla:448247 kpl

Juttuja

Antiikki & Design -lehden 03/2019  juttu Mestari Tapiosta

Juttu 1 1.6.2017

Valinte -jalkalamppu

Ensimmäinen jutun aihe koskee, kuinkas muuten, valaisinta.   Facebook -sivun Rakasta Vanhoja Valaisimia kautta tuli kysely Valinten jalkalampusta. 

Omistaja on tiedustellut useammalta taholta, että minkä arvoinen valaisin on ja miltä vuosikymmeneltä, kuka on muotoillut valaisimen ja muutakin historiaa.

Valitettavasti hän ei ole saanut tietoa mistään.

Valaisin oin malliltaan Valinte 21078.  Ohessa kaunottaren kuva:

valinte21078.jpg

Mikäli tiedät jotain tästä valaisinmallista, niin laita viestiä Facebook -sivun Rakasta Vanhoja Valaisimia kautta vaikka otsikolla "Valinte Jalkalamppu".

Valaisimien korjausta, lamppujen korjausta, kunnostettujen vanhojen  valaisimien myyntiä Tampereella

Juttu 2 17.7.2017:

LASIKUVUT VALAISIMEN KORJAUKSEN YHTEYDESSÄ

Useinhan on niin, että löytyy se ihana vanha lamppu joko perimällä tai muuten vain ja siinä on hienot lasiset kuvut tallella ja ehjinä.  Lisäksi on usein niin, että samanlaisia kupuja ei sitten millään löydy koko maailmasta ja juuri ne kuvut ovat iso syy, miksi valaisin on hankittu.
Sen vuoksi esitämme pienenpienen toivomuksen Teille, Arvokkaat Asiakkaamme, että mikäli saatte kuvut irti helposti ja tunnette, että saatte ne irti ja takaisin paikoilleen ilman, että tapahtuu vahinkoa, niin ottaisitte kuvut pois kuljetuksen ajaksi tai jättäisitte kuvut kotiin säilytykseen.
Mikäli haluatte, että kuvut pestään tai sitten jostain syystä haluatte, että irroitamme ne pajalla, niin toki sen me teemme.  Pesuunkin ne voi tuoda irrallaan, hyvin pakattuina.
Useasti on kuitenkin niin, että kunnostaminen vaatii sitä, että kuvut ovat mukana, mutta siinäkin tapauksessa kaikkein turvallisinta olisi irrottaa ne ja pakata erikseen.
Se siitä kupujensuojeluoperaatiosta.
Usein on myös tarvetta löytää rikkoontuneen tilalle uusi (tai oikeastaan vanha) ja mielellään juuri samanlainen.  
Hyvänä uutisena voisi sanoa, että joitain malleja tehdään vielä, joskin mallit tuntuvat harvenevan vuosi vuodelta.  Ja huonona uutisena tietenkin, että vanhoja kupuja on aina vain hankalampi löytää.  Ja varsinkin, jos malli pitää olla juuri sama, väritys samanlainen jne..
Usein varsinkin väritys on ongelma, koska valaisin on saattanut koko ikänsä olla samalla paikalla ja esimerkiksi aina samat kuvut ikkunaan päin, jolloin väri on UV:n (ultraviolettivalon) vuoksi päässyt muuttumaan vaaleammaksi kuin muut kuvut.
Myös eri sarjoina ja eri aikoina valmistetut kuvut ovat eri värisiä tai ennemminkin eri sävyisiä.  Varsinkin jos puhutaan vaaleista, valkoisen tai beigen (beessin?) värisestä lasista.
Kuitenkaan ei kannata toivoaan menettää.  
Vierailemalla Pannuhuoneella ja ottamalla vanhan kuvun mukaan, voi aina yrittää löytää sopivan. Takuuta löytämisestähän ei voi antaa.
 
Kannattaa myös pyöriä kirppiksillä, vanhojen tavaroiden kaupoissa ja valaisinliikkeissä.
Juuri samanlaisten kupujen etsiminen voi olla mukava joskin vähän työläs seikkailu  teollisuusmuotoilun historiassa ja muutenkin voi antaa uuden perspektiivin vanhojen kauniiden esineiden säilyttämisestä.
Vinkki tähän loppuun:  mieti, voisiko koko kupusarjan vaihtaa hieman toisenlaisiin tai vallan ihan erilaisiin niin, että esim. jos on tarve yhdelle kuvulle viisihaaraisessa valaisimessa ja löytyy viiden ehjä sarja, niin anakin voi ehdottaa kauppiaalle vaihtokauppaa.  Se on sitten neuvottelukysymys, suostuuko kauppias ja millä hinnalla... :-)
1-DSC_0764.JPG
Juttu 3     12.10.2017
Milanossa on joka kevät muotoilumessut ja siellä valaisinmessut Euroluce ja tietysti tänä vuonna Euroluce 2017.
Kuvagalleriassa on 111 kuvaa messuilta Reino Elialan ottamina ja sivun ylläpitäjän valitsemina.
On tärkeää pysyä trendeissä mukana ja seurata muotoilumaailman virtauksia ja koska Valaisinkorjaamo Pannuhuone myös valmistaa valaisimia, niin tietysti erityisesti seurataa juuri sitä mitä valaisinmaailmassa tapahtuu.
Vaikka työskentelemme vanhojen valaisimien parissa enimmäkseen, niin myös näistä uusista muotoilijoista voi nousta joskus "tynelleitä" ja silloin kannattaa tietää...
Katsokaa ja ihmetelkää.  Löytyy myös kuvia vuoden 2013 -näyttelystä.
Valaisimien korjausta Tampereella, vanhojen valaisimien korjausta Tampereella, vanhojen lamppujen korjausta, lamppujen korjausta, valaisimien valmistusta,vanhojen kristallikruunujen kunnostusta Tampereella, kristallikruunujen puhdistusta, kristallikruunujen kunnostusta, kunnostettujen vanhojen  valaisimien myyntiä Tampereella, valaisimien varaosia, valaisintarvikkeita